Junet 30 suunnittelukilpailu

Suunnittelukilpailun avulla etsimme uusia kiertotalousmallin mukaisesti suunniteltuja kalusteita osaksi mallistoamme.

Junet täytti 30 vuotta vuonna 2023. Juhlavuoden kunniaksi järjestimme kiertotalousaiheisen suunnittelukilpailun yhteistyössä Ornamon kanssa.

Kilpailun voittajan valitsi viiden jäsenen asiantuntijaraati, joka koostui Junetin edustajista sekä kilpailussa arvioitavien osa-alueiden asiantuntijoista.

Asiantuntijaraadin jäsenet:

  • Kiertotalouden asiantuntija, Anne Raudaskoski, Ethica Oy
  • Muotoilun asiantuntija, Petra Lassenius, Thema Design Oy
  • Muotoilun asiantuntija, Annaleena Hakola, Hakola Huonekalu Oy
  • Valmistuksen asiantuntija ja Junetin hallituksen edustaja, Mika Mäki-Kanto
  • Junetin edustaja, Sanna-Mari Petäjistö, Markkinointijohtaja, Junet Oy

Voitto jaettiin kahden kilpailuehdotuksen kesken

Asiantuntijaraadin yksimielisellä päätöksellä 3 000 € voittosumma päätettiin jakaa kahden kilpailuehdotuksen kesken ja palkita kolmas ehdotus 500 € arvoisella kunniamaininnalla.

Voiton jakaneet kilpailuehdotukset nähtiin soveltuvan osaksi Junetin mallistoa ja ne täyttivät useita kilpailussa asetettuja kriteerejä. Kunniamaininta päätettiin antaa kilpailuehdotukselle, jossa kiertotalousajattelu oli parhaiten avattu ja otettu huomioon.

Regina-nojatuoli, 2 000 €

Suunnittelijat Rosa-Maria Tolvanen ja Jani Luukkonen

Korkeaselkänojainen Regina-nojatuoli soveltuu monipuolisesti kodinomaisista hoiva- ja palveluympäristöistä erilaisiin odotus- ja aulatiloihin.

Muotokielessä on haettu helposti lähestyttävyyttä, keveyttä ja kutsuvuutta. Materiaalin lämpö ja muotojen pehmeys luovat miellyttävyyttä tiloihin, joita erilaiset kohderyhmät käyttävät.

Taipu-kalusteet, 1 000 €

Suunnittelijat Jukka Jokinen ja Heikki Konu

Taipu-oleskelutilan kalusteet ovat saaneet inspiraationsa perinteisistä talonpoikaissohvista, joissa puuosat ovat näkyvillä ilman verhoilua. Tämä ominaisuus luo perustan myös kiertotalousajattelulle, kun materiaalit ovat omina selkeinä osinaan, jolloin ne voidaan helposti puhdistaa, vaihtaa ja kierrättää erikseen.

Kunniamaininta Unto-sohvalle, 500 €

Suunnittelija Kuisma Hurtig

Onnittelut voittajille ja lämpimät kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille!